Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Chorvátsko – Unikátne pláže Chorvátska

Chorvátsko – Unikátne pláže Chorvátska

Ako sme už veľa krát spomínali, Chorvátsko je nesmierne prírodne krásna krajina. Keďže sem často cestujeme predovšetkým kvôli moru a kúpaniu, radi by sme Vám v tomto článku predstavili tie miesta na kúpanie, ktoré sú pre nás svojim spôsobom unikátne a jedinečné. A začneme od severu...

Zátoka Zavratnica

Tento záliv sa nachádza v oblasti Kvarneru, oproti ostrovu Rab, len pár kilometrov od dedinky Jablanac. Pohľad na túto zátoku patrí k jedným z najkraších na pobreží. Svojim tvarom je prirovnávaná k nórskym fjordom. Kaňon zaplavený vodou je zarezaný do pohoria Velebit. Zátoka je hlboká približne kilometer a široká iba 50 až 150 m, pričom okolité skaly majú výšku až 200 metrov. Toto miesto je dostupné pešo z dedinky Jablanac, alebo sa na výlet môžete vydať loďou – či už vlastným člnom alebo veľkou výletnou loďou. Voda je priezračne čistá a keďže je zátoka chránená okolitými útesmi, hladina mora je pokojná a bez vĺn. Záliv patrí medzi chránené prírodné územia. Okrem prírodnej výnimočnosti a kráse tento záliv láka „atrakciou“ v podobe vraku potopenej vojnovej lode z čias druhej svetovej vojny. Samotná loď je v hĺbke 10 m, no jej navyššie časti je vidieť už 2 m pod hladinou, čiže je možné obzrieť si tieto časti lode aj bez potápačského výstroja.

Sakarun beach

Pláž Sakarun nájdete na ostrove Dugi Otok. Je jednou z najznámejších pláží Zadarskej oblasti.V skutku panenská pláž je zmesou okruhliakov a piesku. Plytký vstup do mora s čisto bielym pieskom sa tiahne až do vzdialenosti 50 m od pobrežia, čo je netypické pre chorvátske pláže. Spomínaný biely piesok a tyrkysové more pripomína exotické destinácie. Priamo pri pláži nenájdete žiadne ubytovanie, je tu len plážový bar ukrytý v tieni borovíc, ktoré zátoku obklopujú.

Slané jazero Mir

Na ostrove Dugi Otok ešte ostaneme. V jeho chránenej časti Telašćica nájdeme slané jazero Mir.Jazero má šírku 300 m, dĺžku takmer kilometer a hlboké je až 6 m. Je oveľa slanšie a teplejšie ako okolité more, preto mu vďaka tomu pripisujú liečivé účinky – obzvlášť časti s liečivým bahnom. Jazero je plnené morskou vodou cez množstvo podzemných prasklín. Z vonkajšej strany zálivu Telašćica sa z mora dvíha navyšší útes Jadranu s výškou až 161 m nad more a siaha do hĺbky 85 m pod morskú hladinu. Z týchto útesov je často možné zahliadnuť v mori delfíny.

Punta Rata

Ak píšeme o unikátnych plážach, rozhodne nemôžme vynechať pláž Punta Rata. Pláž sa nachádza v stredisku Brela, ktoré je súčasťou Makarskej riviéry. Punta Rata je ocenená modrou vlajkou za čistotu vody a prostredia. Jej unikátnosť potvrdili mnohé prieskumy miestnych, európskych, či dokonca svetových časopisov, ktoré ju umiestňujú na popredné miesta v rebríčkoch najkrajších pláží. 1,5 km dlhá kamienkovo – piesková pláž s pieskovým vstupom do mora, má viacero romantických zákutí, ktoré sú ukryté v tieni hustých píniových lesov. Hlavným symbolom Brely je tzv. Nevestina skala – skala s borovicou v mori, ktorú môžete nájsť na mnohých pohľadniciach z tejto oblasti.Nechýbajú tu tiež kvalitné služby v podobe vodných športov, plážových barov a reštaurácií.

Nugal Beach

Nádherná nedotknutá prírodná pláž nachádzajúca sa na Makarskej riviére pri stredisku Tučepi. Podľa hlasovania čitateľov portálu European Best Destinations sa táto pláž umiestnila na treťom mieste rebríčka najkrajších pláží v Európe v roku 2019. Pláž vyhľadávajú predovšetkými milovníci nudizmu, pretože jej poloha zabezpečuje dokonalé súkromie a pokoj. Pláž nie je prístupná autom. K pláži sa dostanete pešo cez park Osejava pár minútovou prechádzkou. Pláž je síce označovaná ako naturistická, no keďže nemá žiadneho správcu, je na Vás, či si plavky ponecháte alebo nie.

Zlatni Rat

Túto pláž sme spomínali už v článku o Strednej Dalmácii, no určite si zaslúži byť spomenutá opäť v rámci informácií o unikátnych plážach. Ikonická pláž je často motívom mnohých propagačných fotografií či pohľadníc z Chorvátska. Nájdete ju na ostrove Brač neďaleko mesta Bol. V preklade ju nazývame Zlatý roh alebo Zlatý mys, keďže je pre ňu typický tvar trojuholníkového rohu. Jej špic je stočený podľa aktuálnych morských prúdov – doľava alebo doprava. Pláž je okruhliaková, nie piesočnatá ako si mnohí myslia, s prekvapivo strmým vstupom do mora. Napriek tomu kúpanie na tejto pláži môže byť pre Vás jedným z toho najkrajšieho, čo v Chorvátsku zažijete.

Divna Beach

Túto krásnu pláž nájdete na polostrove Pelješac len 10 km od prístavného mestečka Trpanj. Svoj názov – Divna (Krásna) dostala vďaka prekrásnej kombinácii tyrkysového mora a okolitej zelene. Pláž s jemnými okruhliakmi a piesočnatým vstupom do mora je vhodná aj pre rodiny s deťmi. V borovicovom lesíku obklopujúcom zátoku nájdete kemp s reštauráciou. Výhodou je, že keďže táto pláž je trochu ďalej od väčších letovísk, ani počas hlavnej sezóny nie je preplnená a nájdete tu dokonalý pokoj a pohodu bez davov turistov.

Buža Beach

Toto výnimočné miesto nájdete v meste Dubrovník. Pláž je súčasťou mestských hradieb Dubrovníka, vytesaná do skál pod nimi. Táto skalnatá pláž nie je vhodná pre všetkých, kvôli schodom a terasovitému umiestneniu. Odporúčame ju dobrodružnejším povahám, ktorým nevadí náročnejší vstup do mora. Na pláž sa dostanete cez uličky v meste popri katedrále, malej bráne po skalnatých schodoch. Bonusom je nádherný výhľad na šíre more s očarujúcim západom slnka. Nájdete tu aj bar, v ktorom sa môžete počas dňa občerstviť, či užiť si večernú zábavu.

Navštívte pobočky cestovnej kancelárie Solvex a naši predajcovia Vám radi poradia pri výbere Vašej letnej dovolenky.

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00