Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Čarovné Turecko

Čarovné Turecko

Turecko - euroázijská krajina, ktorá sa rozprestiera v Malej Ázii a obmývajú ho štyri moria: Čierne, Stredozemné, Jadranské Marmarské a susedí s viacerými krajinami.

Turecká riviéra sa rozprestiera približne od letoviska Antalya po stredisko Alanya a známa je najmä tým, že tu slnko svieti až tristo dní v roku.

Krajina patrí medzi vyhľadávané destinácia najmä v letných obdobiach, kde ponúka širokú škálu hotelových rezortov, rozmanitej kuchyne, skvelých nákupov a spoznanie pravej tureckej kultúry. V neposlednom rade treba spomenúť záruku počasia, teplé more a krásne pláže.

Čo všetko okrem kvalitných hotelov a služieb môžete v Turecku zažiť si teraz porozprávame spoločne so skúsenosťami delegátov, ktorý sú v tejto destinácii už ako doma.

Prečo si vybrať práve túto destináciu na letnú dovolenku ?

V jednotlivých letoviskách Turecka sú v ponuke luxusné hotelové rezorty, ktoré spĺňajú aj tie najrozmanitejšie požiadavky pre všetkých klientov. Tieto hotelové rezorty sú v jednotlivých oblastiach, ktoré smerujú od Antalye až po obľúbenú Alanyu. Dovolenku nemusíte stráviť iba v obľúbených rezortoch. Za ich bránami sa nachádzajú také skvosty, že by bol hriech ich nevidieť.

Skvelá kuchyňa a sladké koláčiky

Turecká kuchyňa je veľmi rozmanitá, nie len typický turecký kebab, ale hlavne aj obľúbené turecké jedlá, medzi ktoré patria napr. turecké pide, čo je ako u nás pizza, köfte - mäsové gulôčky, börek - lístkové cesto plnené syrom, čerstvá zelenia a ovocie a samozrejme tzv. „dobíjače energie“ koláče kde obľúbeným je baklava, kunefe, ale môžete ochutnať aj ďalšie, ktoré sú poliate sladkým sirupom a posypané pistáciami.

Pravý turecký čaj, káva, alebo turecká rakia

Nie len tak sa hovorí sprav mi „turka“ Je pravda, že turecká káva je silná a vychutnať si ju môžete uvarením priamo z džezvy, kde sa už priamo prevarí aj s cukrom, alebo bez. Ku káve sa vždy podáva aj malý koláčik. Čaj je zvykom piť od rána až do večera. Tým, že je silnejší, zvykom je piť čaj namiesto kávy a vždy sa podáva do menších šálok.

Turecká rakia – anízový nápoj, ktorý sa mieša buď s vodou, alebo ľadmi a získa „mliekovistú“ farbu, je to najkonzumovanejší alkoholický nápoj.

Nádherné pláže

Pobrežie Turecka je veľmi rozľahlé, dlhé pláže, ktoré sa tiahnu pobrežím Tureckej riviéry.

Navštívte jednu z najkrajších pláži Kleopatrina pláž, ktorá je spojená s egyptskou kráľovnou Kleopatrou. V zmysle legendy Kleopatra odmietla položiť svoju nohu na inú zem ako egyptskú, preto sem musel Marcus Antonius z Egypta, z delty rieky Níl, priviesť naozaj veľmi veľa piesku. Ďalšie obľúbené piesočnaté pláži sú aj v časti Side.

Okolie, kde je stále čo objavovať

Oblasti ponúkajú najmä nákupné možnosti, ale v letných mesiacoch sa môžete zúčastniť aj rôznych festivalov, alebo sa ísť pozrieť do centra, kde môžete počuť živú hudbu a vychutnať si typické turecké nápoje, alebo ochutnať tureckú zmrzlinu. Najväčším lákadlom sú nákupné možnosti, kde sa naozaj oplatí lacno nakúpiť. Platiť môžete v eurách, ale aj tureckej líre.

Nákupy, ktoré sa oplatia....

Keď vyrazíte za nákupmi, určite treba zjednávať. Miestni obyvatelia si to priam vyžadujú, takže sa netreba báť. Na bazároch nájdete okrem oblečenia aj čerstvé ovocie, zeleninu, takže máte možnosť nazrieť priamo do tureckej kultúry, keď že mnoho tureckých rodín navštevuje práve tieto bazáre.

V okolí sa nachádzajú aj útulné reštaurácie, kde Vás milo obslúžia. Turecko je typické najmä milými ľuďmi a pohostinnosťou, takže sa veľa krát môže stať, že Vám len tak niekto ponúkne typickú tureckú kávu alebo čaj a samozrejme nebudú za to nič pýtať.

Práve na týchto bazároch môžete kúpiť turecké koreniny, čaj, kávu.

Základný slovník tureckého jazyka pre dovolenkára:

Merhaba Ahoj

Nasilsin Ako sa máš

Lutfen Prosím

Ne kadar? Koľko to stojí ?

Indirim Zľava

Bir Jeden

Ak nie ste práve typ, ktorý preleží celú dovolenku na pláži a chcete spolu s deťmi spoznávať nové miesta, spoznávajte okolie a choďte na výlety!

Informujte sa v SOLVEX a užite si dovolenku Vašich snov v tejto čarokrásnej krajine!

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00