Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Dovolenka ale aj cesta za históriou do prímorského letoviska Sozopol

Dovolenka ale aj cesta za históriou do prímorského letoviska Sozopol

Sozopol leží na skalnatom poloostrove, rovnako ako starobylý Nesebar je pamiatkovou rezerváciou. Malebné starobylé mestečko s krivolakými uličkami, lemované typickými domami s vysunutými drevenými poschodiami a kamennou podmurovkou. Pôvodná osada bola založená už okolo roku 610 pred n.l. Príjemná mestská pláž je bezprostredne v susedstve starého mesta a parku. Atmosféru prímorského mestečka dotvára jeho jedinečný prístav, na vlnách sa vznášajú biele alebo farebné rybárske lode.

Prímorské letovisko sa stalo centrom návštevnosti nielen študentov, umelcov ale aj intelektuálov. Každý rok sa tu koná festival umenia Apollonia, ktorý navštevujú známe osobnosti bulharskej kultúry. Počas letných mesiacov sa ozýva hudba z taverien a reštaurácií, ktorá navodzuje oddychovú atmosféru v oblasti.

Sozopol je pamiatková rezervácia. Preto určite nevynechajte návštevu Archeologického múzea. Múzejná zbierka zahŕňa nálezy z gréckej éry. Sú tu helenistické vázy, iónská keramika a sochy, amfóry, antické kotvy a grafitová keramika z 12.storočia. Väčšina zbierky pochádza z okolia mesta Sozopol, alebo z iných časti Bulharska. Na ostrove boli odkryté pozostatky svätého Jana Krstiteľa, ktoré sú uložené v kostole sv. Cyrila a Metoda. Miesto sa stalo akýmsi pútnickým miestom veriacich v Bulharsku.

Keď sa budete túlať uličkami, Vášmu oku neunikne Chrám svätej Bohorodičky na ulici Anaksimander. Kostol je napoly osadený v zemi. Počas osmanskej nadvlády nesmel byť žiaden kresťanský kostol vyšší než turecký jazdec na svetom koni. Kostol z 15.storočia ukrýva cenné ikony, rezby z dreva, rovnako aj obrazy. Kostol bol zapísaný do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

Krásna mala budova z 19.storočia, Kaplnka svätého Zosina Vás očarí v záhrade naproti autobusovej stanice mesta. Mučeník Zosin je považovaný za patróna toho prímorského mesta Medzi najcennejšie poklady kostola patrí ikona pravoslávneho umelca Dimitara zo Sozopolu.

Rovnako za pozornosť poteší aj návšteva Obrazovej galérie Sozopol. V samotnej galérie sú vystavené diela súčasných umelcov a námorné motívy sozopolského maliara Jani Christopulose.

V Sozopolu nájdete dve piesočnaté pláže, ktoré sa nachádzajú medzi starým a novým mestom. Na juhu je ďalšia pláž s názvom Harmanite.

Pre spestrenie Vašej dovolenky si CK Solvex pripravila niekoľko fakultatívnych výletov. Jednou s nich je aj návšteva starobylého mesta Sozopol spojená s plavbou po rieke Ropotamo alebo zábavná pirátska plavba loďou, ktorá začína práve v prístave Sozopol.

Našu ponuku zájazdov v oblasti Sozopolu nájdete tu.

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

Last Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00