Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Oblasti Turecka tak, ako ich nepoznáte - časť I.

Oblasti Turecka tak, ako ich nepoznáte - časť I.

Krajinu delíme do siedmich regiónov: Čiernomorský, Marmarský, Egejský, Stredomorský, Centrálna Anatólia, Východná a Juhovýchodná Anatólia.

STREDOMORSKÝ REGIÓN (AKDENIZ)

Stredomorský región leží na južnom pobreží. Na západe susedí s Egejským regiónom, na východe s Juhovýchodnou Anatóliou, na severe so Strednou Anatóliou a na juhu ho obklopuje Stredozemné more. Podnebie je tu teplé, relatívne vlhké zimy a horúce - suché letá. V zime teploty môžu dosiahnuť až 24°C a v lete presahujú cez 30°C. Stredomorský región je významným turistickým cieľom mnohých turistov. Oblasť, kde je prázdninový raj pre rodiny s deťmi.

Do daného regiónu patria oblasti Antalya, Burdur, Isparta, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaras, Hatay

ANTALYA

Známe letovisko Antalya, ktorá je vyhľadávaná najmä v letných obdobiach ako turistická destinácia pre okolité oblasti medzi ktoré patrí Belek, Side a Alanya. Nachádza sa tu významné medzinárodné letisko. Oblasť, ktorá je zameraná najmä na turizmus a nájdete tu všetko pre splnenie tej najdokonalejšej dovolenky.

BURDUR

Nachádza sa v „oblasti jazier v Turecku“ a má mnoho jazier rôznych veľkostíz ktorých najväčšie je Burdur, pomenované po provincii. Jazero Salda je druhé najväčšie jazero a je považované za jedno z najčistejších jazier na svete. Určite odporúčame navštíviť toto jazero v rámci ponuky fakultatívnych výletov, ktorému sa hovorí „Turecké Maledivy“


ISPARTA

Isparta je aj dnes známa ako mesto kvetov. Preto práve z tohto mesta môžete vidieť na mnohých kozmetických výrobkoch „Made in ISPARTA“ keď že veľa kvetov, najmä teda ruže sú používané do kozmetickej vody tzv.“ gül suyu“ čo je veľmi príjemná voda z výťažkov z ruží.


MERSIN

Je veľké mesto a prístav na pobreží Stredozemného mora v južnom Turecku. Dnes je Mersin veľkým mestom rozprestierajúcim sa pozdĺž pobrežia s mrakodrapmi, obrovskými hotelmi, operným domom a drahými nehnuteľnosťami v blízkosti mora. Je súčasťou medzimestskej aglomerácie. Pri priaznivom počasí môžete krásne dovidieť z diaľky Severný Cyprus kde sa môžete dostať autom do Silifke a odtiaľ trajektom priamo na Severný Cyprus.

ADANA

Mesto, odkiaľ pochádza hlavná turecká kuchyňa. Množstvo miestnych reštaurácii, kaviarní a typické bazárové obchody. Adana je známa najmä typickými jedlami, ktoré pochádzajú z tejto oblasti a to ADANA KEBAB. Na každom kroku môžete cítiť turecké koreniny a nesmie chýbať oslovenie „bujrun, bujrun, bujrun“ čo znamená, nech sa páči. Je to veľkomesto, ktoré sa spája najmä s návštevou tzv.“food trip“ kde chodí veľa miestnych na jednodňové dovolenky hlavne za ochutnávkou jedla.

OSMANIYE

Je mesto v tureckom regióne Çukurova, hlavnom meste provincie Osmaniye. Dnes je to vidiecke mesto, centrum bohatého poľnohospodárskeho regiónu a známe pestovaním arašidov.

KAHRAMANMARAS

Keď sa povie názov tohto mesta, veľa ľudí si to spojí automaticky so zmrzlinou, ktorá je veľmi známa. Turecká zmrzlina je považovaná pôvodom z mesta Maraş.( https://www.youtube.com/watch?v=AnJ5BCMCZGw)

HATAY

Provincia, kde môžete nájsť pamiatky, historické lokality, parky a krásnu prírodu. V tejto oblasti rozumie veľa domácich dokonca aj arabský jazyk, keď že susedí so Sýriou. Ako v každej oblasti tak aj v tejto sú typické trocha odlišné druhy jedla, kde sú zvyknutý používať viacej koreniny, čím sú jedláo trocha ostrejšie než v iných oblastiach.

Predstavili sme si Turecko a Stredomorský región ktorý patrí medzi najčastejšie navštevovaný turistami či už zo zahraničia, alebo priamo aj z Turecka, ktorí ste určite mnohí z Vás taktiež navštívili. Keď Vás tieto oblasti očarili a v Turecku ste ešte neboli, neváhajte sa obrátiť na CK SOLVEX, kde Vám radi ochotne pomôžeme pri výbere vysnívanej dovolenky v tejto orientálnej krajine.

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

Last Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00