Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Chorvátsko – Južná Dalmácia

Chorvátsko – Južná Dalmácia

Južná Dalmácia sa rozprestiera od oblasti rieky Neretvy smerom na juh až po veľmi známy a obľúbený Dubrovník. K tomuto regiónu patria aj ďalšie mestečká ako Cavtat, Molunat, Zaton a iné, plus najväčší polostrov Chorvátska Pelješac a niekoľko ďalších ostrovov – Korčuľa, Mljet, Koločep, Lopud a ďalšie.

Nepochybne najlákávejším miestom Južnej Dalmácie je mesto Dubrovník. Je to prístavné mesto, ktoré je považované za jednu z najvýznamnejších turistických destinácií celého Stredozemného mora. Pláže v Dubrovníku a okolí sú väčšinou verejné. Pýšia sa výbornou kvalitou vody a sú prevažne kamienkové. Medzi rušné populárne pláže patria Banje, Lapad a Copacabana – nájdete tu veľa rôznych aktrakcií a možností športového vyžitia. Pozdĺž pobrežia možno objaviť aj veľa tichých a málo frekventovaných romantických pláží. Pieskové pláže sú na ostrovoch Koločep a Lopud. Dubrovník je dobre známy svojim historickým centrom a mestskými hradbami. Historické kamenné budovy so zelenými okenicami, záhrady plné farebných kvetov spolu s mestskými hradbami robia toto miesto unikátnym. V roku 1979 bolo mesto zaradené do svetového dedičstva UNESCO. Taktiež sa tu nakrúcali scény známeho seriálu Hry o Tróny, ktorý sme spomínali už v minulých častiach blogu.

Svojimi plážami Vás určite okúzli aj polostrov Pelješac. Je jednou z mála destinácii v Chorvátsku, ktoré sa môžu pochváliť širokými piesočnatými plážami a plážami s jemným štrkom. More obmývajúce tento polostrov je krásne priezračné a je veľkým lákadlom pre potápačov. No tým najväčším lákadlom Pelješacu je určite produkcia celosvetovo preslávených červených vín a pestovanie ustríc. Návštevou miestnych reštaurácií nadobudnete nezabudnuteľné gastronomické zážitky. Polostrov Pelješac je výborným miestom pre plachtenie a surfovanie. Každý rok sa tu konajú majstrovstvá sveta v surfingu.

Len na skok od Pelješacu sa nachádza ostrov Mljet. Skrýva v sebe najstarší národný park Jadranu. V minulosti bol častým terčom pirátov, no dnes je destináciou, ktorú odporúčajú aj mnohé svetoznáme mediálne subjekty ako Lonely Planet a Time. Národný park je tvorený dvomi morskými jazerami, veľkým korálovým hrebeňom a množstvom morských a suchozemských živočíchov. Veľké a Malé jazero sú od okolitého mora oddelené kanálom Soline. Na ostrove nájdete legendárnu Odyseovu jaskyňu, jednu z mnohých krások zdobených tisícročnými kvapľami, ktoré spolu s morskými vlnami vytvárajú tajomnú hudbu prírody.

Ostrov Korčula je len pár kilometrov od polostrova Pelješac. Je známy svojím vínom a olivovým olejom. Mestečko Korčula leží v severovýchodnej časti ostrova. Toto mesto Vás nadchne svojou históriou. Jednou z najvýznamnejších osobností ostrova je cestovateľ Marco Polo, ktorý sa tu narodil. Jeho rodný dom tu stále stojí. Celý ostrov je ideálny pre milovníkov športu a rekreácie. Môžete si tu vychutnať takmer všetky druhy vodných športov ako je jachting, windsurfing, vodné lyžovanie, plávanie aj potápanie. Každé mesto na ostrove má samostatný kultúrny program – zabaviť sa môžete na tradičných slávnostiach rybárov, vidieť tradičné rytierske hry ale aj šabľový tanec. Z ponuky cestovnej kancelárie Solvex Vám odporúčame kompletne zrekonštruovaný Hotel Port 9 Island Family Resort. Nájdete ho v pokojnom zálive v bezprostrednej blízkosti krásnych prírodných pláží. Tento 4* komplex uspokojí aj najnáročnejšieho zákazníka a je vhodný pre všetky vekové kategórie a rodiny s deťmi.

Ako vidíme, každá časť Chorvátska má svoje typické charakteristiky a každá oblasť má čo ponúknuť. Veríme, že sme Vás motivovali k návšteve tejto úžasnej krajiny. Tešíme sa na Vašu návštevu na pobočkách cestovnej kancelárie Solvex a radi Vám pomôžeme s výberom Vašej dovolenky.

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00