Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Dovolenka v Turecku: aké očkovanie potrebujete?

Láka vás táto orientálna krajina, no uvedomujete si, že okrem krás ponúka aj mnohé riziká? Niet nad prevenciu. Informujte sa o povinnom očkovaní včas a prežite bezproblémovú dovolenku.

Povinné očkovanie v Turecku

V tejto dovolenkovej destinácii sa v súčasnosti nevyskytujú nebezpečné choroby, voči ktorým by sa musel každý bez výnimky dať zaočkovať. Pred vycestovaním tak určite nebudete musieť čeliť vakcínam proti rôznym exotickým nákazám.

Medzi prípadné nebezpečenstvá však určite patrí uštipnutie hadom, škorpiónom alebo hmyzom. Proti nim žiadna prevencia neexistuje, ale včasný lekársky zásah je postačujúci.

očkovanie pred dovolenkou v Turecku

Zdroj obrázka: pixabay.com

Odporúčané očkovania v Turecku

Viac toho nájdete práve v druhej kategórii očkovaní. Ide o takú, ktorá sa odporúča len určitým kategóriám ľudí. Spozornieť by ste mohli napríklad v týchto prípadoch:

Hepatitída A

Ak patríte medzi dobrodruhov, plánujúcich pobyt i mimo rekreačných a turistických oblastí, očkovanie voči tejto chorobe by ste mali zvážiť. Podstúpiť by ste ho mali najneskôr týždeň pred odchodom.

Hepatitída B

Ak plánujete byť v bližšom kontakte s miestnym obyvateľstvom, určite by ste sa mali dať zaočkovať proti veľmi rozšírenému druhu hepatitídy. Podávajú sa tri dávky v priebehu troch týždňov, pričom posledná by mala byť aplikovaná najneskôr dva týždne pred odcestovaním.

Turecko - Istanbul

Zdroj obrázka: pixabay.com

Brušný týfus

Táto infekcia sa takisto vyskytuje mimo rekreačných a turistických oblastí. Ak chcete cestovať i sem, dajte sa zaočkovať najmenej dva týždne pred odchodom.

Besnota

Máte v pláne spoznávať tunajšiu prírodu s jej flórou i faunou? Preventívne očkovanie proti besnote je v tom prípade relevantné. Takisto sa tu však môžete dostať do kontaktu aj s nakazenými mačkami či psami a to ani nemusíte ďaleko chodiť... Podávajú sa tri vakcíny počas jedného mesiaca, pričom posledná najneskôr dva týždne pred vycestovaním.

besnota v Turecku

Zdroj obrázka: pixabay.com

Tetanus

Poraniť sa môžete hocikde. I na dovolenke. Preto je pred odjazdom vhodné skontrolovať si, kedy ste boli naposledy proti tetanu očkovaní. Ak to bolo pred desiatimi – pätnástimi rokmi, postačí vám jedna očkovacia vakcína. Pokiaľ je to však pred viac ako pätnástimi rokmi, je potrebné nechať sa kompletne preočkovať všetkými troma dávkami (dve v priebehu mesiaca pred cestou a jedna šesť mesiacov po návrate).

Ďalšie

Na vašom zvážení je okrem spomínaných príkladov aj očkovanie proti chrípke a meningokokovým a pneumokokovým nákazám, číhajúcich väčšinou v hromadných dopravných prostriedkoch alebo očkovanie proti kliešťovej enecefalitíde, s ktorou sa môžete stretnúť najmä v oblasti Čierneho mora.

Zdroje:

- ockovacicentrum.cz

- vakciny.net

Kam do Turecka na rodinnú dovolenku?

Hotel Crystal Family Resort & SPA

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00