Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Autom na dovolenku

Cestovanie autom je pre mnohých denná rutina, ale čo keď si predstavíme ísť vlastnou dopravou (https://solvex.sk/first-minute-dovolenka/bulharsko) na dovolenku a aké výhody zahŕňa tento druh cestovania ?

Keď ste si zvolili jazdu autom, určite si mnohí z Vás položíte otázku, či to bude vhodná voľba na dlhú cestu, alebo radšej zvoliť iný spôsob cestovania. Nie každému sa páči cesta lietadlom a taktiež nie autobusom. Určite je to z určitého hľadiska pozitívne, keď že si kedykoľvek môžete po ceste zastaviť a naplánovať aj zastávky na spoznávanie ďalšieho okolia. Samozrejme má to aj svoje určité negatíva, hlavne keď ste ako jediný šofér v aute.

Medzi destinácie, ktoré môžete navštíviť patria Bulharsko, Chorvátsko, alebo Slovensko a mnohé iné.

Plánovanie odchodu

V prvom rade je vhodné si naplánovať čas, kedy vyraziť, aby ste prišli vo vhodnom čase do destinácie. (https://solvex.sk/dovolenka) Najideálnejšie je cestovať vždy skoro ráno, aby ste mali príležitosť sa po ceste zastaviť a prezerať si okolie a predsa len jazda cez deň je omnoho komfortnejšia než jazda v noci.

Dôležité je si pred cestou skontrolovať kompletne celé auto, či je pripravené na dlhšiu jazdu a to najmä kontrola všetkých kvapalín, stieračov, pneumatík a dotankovanie plnej nádrže (vždy sa totiž môžete dostať do zápchy a v horúčavách budete musieť pritom používať klimatizáciu) a hlavne na povinnú výbavu. Keď pôjdete s deťmi, nezabudnite na vhodné detské sedačky.

Batožina a oblečenie na cestu

Cesta autom by mala byť pohodová, preto je vhodné si vybrať pohodlné oblečenie a tašky, ktoré nebudú mať veľký rozmer, aby ste mali priestor na sedenie. Ideálne je mať pri sebe len tie najpotrebnejšie veci a ostatné si odložiť do kufra auta. Netreba zabudnúť na potrebné veci, ako napr. doklady, telefón, občerstvenie, ktoré je dobré si ponechať pri sebe a ostatné uložiť do kufra.

Odpočívadlá

Ideálne je si vopred pozrieť trasu, prípadne aj dostupné zastávky na oddych, dobrú kávu a občerstvenie, čo je len spríjemnenie cesty a načerpania energie. Podľa toho ako budete mať zastávky, je lepšie vopred vedieť v ktorej krajine sa dá platiť akou menou, preto je najlepšie mať so sebou platobné karty, alebo mince, keby že chcete kávu z automatu, alebo na toaletu.

Zábava v aute

Určite je dobrý nápad si pripraviť nejaké hry, prípadne nahrať obľúbené pesničky a pre deti zobrať aj obľúbené hračky. Po ceste si užívajte krásu okolia a keď sa nechcete prípadne všade zastavovať, treba si užívať a všímať krásne výhľady priamo z auta.

Aplikácie

Pri cestovaní Vám určite budú vhodné aplikácie, ktoré Vám pomôžu pri objavovaní zaujímavých zákutí priamo v teréne a taktiež Vám pomôžu pri hľadaní cesty do Vašej cieľovej destinácie.

Poistenie

Ešte pred tým, než opustíte hranice Slovenska, je vhodné si uzatvoriť cestovné poistenie v prípade naliehavých prípadov, keď budete prechádzať inými krajinami. Medzinárodný zdravotný preukaz nemusí a nemôže všade pomôcť.

Dôležité upozornenia

Vždy je potrebné si pozrieť cestu vopred a uistiť sa, či daná trasa nevedie cez rýchlostné cesty, prípadne diaľnice, ktoré sú spoplatnené a sledovať dopravné predpisy pri prechádzaní jednotlivých krajín. Mobilné telefóny vždy posielajú SMS správy ohľadne prekročenia hraníc a dôležitých telefónnych čísiel v prípade potreby.

Preprava domácich miláčikov

Keď budete mať v pláne zobrať aj Vašich domácich miláčikov, určite myslíte na to, kam ich umiestnite, aby sa taktiež cítili dobre a hlavne nezabúdať na pravidelnejšie zastávky. V dnešnej dobe sú v ponuke rôzne vyhovujúce prepravky, nezabudnúť na pásy a popruhy, aby ste mali Vášho domáceho miláčika v bezpečí.

Príchod do destinácie

Keď prídete do destinácie, je vhodné si po príchode pozrieť a overiť si, kde môžete zaparkovať auto najvhodnejšie je ísť si najprv vybaviť ubytovanie, osviežiť sa a potom si ísť zobrať batožinu.

Na záver je dôležité spomenúť zopár praktických rád a to návšteva okolia, informačných centier a dostupných možností okolia, čo môžete navštíviť počas Vašej vytúženej dovolenky autom a vždy hlavne bezpečne a zodpovedne!

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00