Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Chorvátsko – Kvarner

Chorvátsko – Kvarner

Kvarnerský záliv sa nachádza medzi polostrovom Istria a Severnou Dalmáciou. Zahŕňa aj niekoľko ostrovov a medzi najväčšie z nich patria Krk, Cres, Rab, Lošinj a Pag. Ostrovy Krk a Pag sú mostom spojené s pevninou. Najväčšie mesto a zároveň prístav Kvarnerskej oblasti Rijeka, je od Bratislavy vzdialená približne 550 km a od Košíc je to necelých 800 km. Uvedená krátka vzdialenosť a kvalitné cesty cez Maďarsko či Chorvátsko sú zárukou rýchlej dostupnosti cieľovej destinácie.

Ste milovníkmi turistiky či cykloturistiky? Táto oblasť Chorvátska je určena práve Vám. Ako smev predchádzajúcom blogu spomínali, výhodou cestovania autom je, že dovolenka začína už momentom odchodu z parkoviska. Okrem toho, že si môžete cestou pozrieť zaujímavé miesta, na ktoré sme Vás upozornili, ďalšou nespornou výhodou cestovania autom je to, že si so sebou viete priviezť batožinu aj s väčšími rozmermi – napríklad bicykle.

Kvarner je oblasťou rozmanitosti a rôznorodosti. Úzke pobrežie je lemované pohoriami, ktoré očaria každého milovníka prírody. Medzi obľúbené turistické destinácie patrí pohorie Učka, ktoré ponúka úchvatný výhľad na neďaleké ostrovy a Opatijskú riviéru. Najodvážnejší návštevníci vďaka priaznivým podmienkam môžu využiť vrchol Učky ako východiskový bod na paragliding. Ďalším výnimočným miestom, ktoré by sme odporúčali navštíviť milovníkom turistiky je Bijele a Samarske Stijene v chránenej oblasti Velika Kapela. Oblasť je charakteristická úžasnými výhľadmi na ostré vrcholy vertikálnych bielych skál, ktoré sú oddelené medzi sebou prudkými zrazmi.

Náročnejší klienti isto radi strávia dovlenku v kúpeľnom stredisku Opatija. Je to destinácia s najdlhšou turistickou tradíciou na chorvátskom pobreží a patrí medzí absolútnu špičku elitných destinácií stredomoria. Nachádzajú sa tu hotely vyššej kategórie. Z ponuky cestovnej kancelárie Solvex odporúčame hotel Remisens Admiral**** alebo luxusný hotel Remisens Premium Ambasador*****.Opatia sa môže pýšiťjemnými štrkovými či piesočnatými plážami s vybetónovanými plochami, ktoré sú ocenené Modrou vlajkou za čistotu. V stredisku sa tiahne dlhá pobrežná promenáda Lungomare lemovaná kaviarňami, reštauráciami či cukrárňami, kde môžete ochutnať miestne špeciality či pravú jadranskú zmrzlinu. Večer sa zabavíte pri tanečnej hudbe na terasách reštaurácií.

Ľuďom, ktorí obľubujú kvalitné hotely so službami all inclusive, by sme odporúčili z ponuky CK Solvex hotel Falkensteiner Park Hotel Punat**** na ostrove Krk v centre mesta Punat. V blízkosti sa nachádza promenáda lemovaná kamienkovými plážami. Júlovú dovolenku na ostrove Krk si môžete spestriť návštevou podujatia festival žlahtiny, čo je víno vyrábajúce sa priamo na ostrove. Jedná sa o dni otvorených vínnych pivníc, kedy Vás turistický vláčik odvezie na prehliadku miestnych vínnych pivníc.

Zábavychtivým turistom odporúčame výlet na ostrov Pag, kde pláž Zrće je cieľovou destináciou mnohých mladých Európskych turistov. Na tejto pláži si užijete zábavu vo dne aj v noci v najznámejších svetových kluboch. Počas dňa sú tu organizované rôzne tématické párty v bazénoch a večer tu môžete zažiť tie najlepšie zvukové a vizuálne efekty, ktoré open air kluby ponúkajú. Často sú tu organizované vystúpenia svetových DJ. Nie nadarmo je táto časť nazývaná aj „chorvátska ibiza“. Samotná pláž je štrková s pozvoľným vstupom do mora a je ocenená modrou vlajkou za čistotu.

Opäť sme sa presvedčili, že Chorvátsko má čo ponúknuť každému návštevníkovi. Nájdete tu romantické zákutia, nádherné prírodné výhľady, luxusné službyale aj zábavu svetového formátu. Navštívte pobočky cestovnej kancelárie Solvex a naši predajcovia Vám radi poradia pri výbere Vašej letnej dovolenky.

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

Last Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00