Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Prečo práve Bulharsko je pre nás najbližšie?

Prečo práve Bulharsko je pre nás najbližšie?

Ak uvažujete o dovolenke a neviete sa rozhodnúť, poradíme Vám. Jednoznačné Bulharsko. Prečo?

Prímorská krajina Vám poskytne krásne a dlhé piesočnaté pláže pozdĺž Čierneho mora vhodné nielen pre rodiny s deťmi, malebnú a neporušenú prírodu či bahenné kúpele, ktoré nazývajú domáci„tretia mladosť“. Budete obdivovať bohatú históriu krajiny s množstvom kultúrnych pamiatok UNESCO, kúzelných kláštorov a žiarivých stredovekých miest. Myslíte, že je to málo?Určite nie. Čaro tejto krajiny Vám doplní zmes vôni ruží, korenia a i množstvo rôznorodého vína z tunajších viníc. Bulharská kuchyňa Vás pohltí zmesou chutí, ktoré doplní tradičná hudba v malých tavernách.

Po návšteve Bulharska sa zmení Váš pohľad na krajinu a zvyky. Zrazu zistíte, že ste strávili dovolenku v krajine, ktorá je Vám bližšia. Dovolenku v krajine, ktorá Vám ostane v srdci nielen preto, že tam žijú priateľskí ľudia, ale pre pokoj a nekonečné pieskové pláže, ktoré vytvorili oázu vo Vašej duši.

Bulharsko je určite krajina, ktorú musíte navštíviť a preskúmať jeho miestnu kultúru a tradície.

Čo by sme Vám odporučili navštíviť? Ktoré stredisko si Vás podmaní?

I.

Dnes Vám predstavíme severnú oblasť a to strediská Albena, Zlaté Piesky, Varna, Sv. Konštantín a Elena.

Približne 30km od Varny nájdete najlepšiu pláž Albena, ktorá sa môže pochváliť modrou vlajkou, množstvom zelene a pokojnou atmosférou. Pláž s pozvoľným vstupom, ktorá je široká asi 500 metrov. Zvláštnosťou strediska sú eskalátory, ktorými sa dostanete na pláž od hotela Magnólia.

    

Prekrásna pláž v Albene.

Pre milovníkov histórie a flóry odporúčame navštíviť jedno z najstarších a najkrajších miest v Bulharsku, Balčík. Mesto je rozložené terasovito na bielych pieskovcových skalách a mnoho domov je postavených z bieleho kameňa. Aj preto sa nazýva Biele mesto. Dominantu tvorí „Dvorec“ rumunskej princeznej Márie, ktorý je známy vďaka svojmu minaretu. V tomto kráľovskom letohrádku nájdete aj botanickú záhradu, ktorá je skvelým miestom na relax.

Video: Albena trochu inak www.youtube.com/watch?v=Bss4Ng0QDkk

    

Dvorec, botanická záhrada a letohrádok

Rovnako sa môžete vybrať do neďalekých bahenných kúpeľov Tuzlata, ktoré sú známe liečbou reumatizmu rádioaktívnym bahnom. Ďalej pozdĺž pobrežia na sever do letoviska Kavrana alebo až na mys Kaliakra, ktorý bude pre Vás tým pravým romantickým miestom.

Video: Kaliakra www.tripadvisor.sk/Attraction_Review-g297389-d2723986-Reviews-Cape_Kaliakra-Dobrich_Dobrich_Province.html

    

Mys Kaliakra

Pre tých, ktorý očakávajú trochu rušnejší život, zábavu alebo návštevu prírodnej rezervácie, je tu pre Vás stredisko Zlaté Piesky. Stredisko získalo svoj názov podľa zvláštnej zlatistej farby piesku na pláži. Pláž lemuje husto zalesnený prírodný park a prímorská promenáda. Je tu množstvo vodných atrakcií pre rodiny s deťmi ale aj známy nočný život pre mladých pozdĺž najrušnejšej ulice strediska Party Street.

Video: Zlaté Piesky www.youtube.com/watch?v=l9psai_tKyg

    

Pláž Zlatých pieskov a atrakcia v centre strediska

Varna, tretie najväčšie mesto Bulharska s rozľahlým prístavom a medzinárodným letiskom je strediskom cestovného ruchu a kultúry. Dominantou mesta je mohutná katedrála Nanebovzatia Panny Márie, očaria Vás aj pozostatky starorímskych verejných kúpeľov, jedinečné Národné námornícke múzeum, archeologické či etnografické múzeum. Vyhľadávaným miestom je známy Prímorský park, v ktorom sa nachádza známe akvárium, delfinárium a zoologická záhrada.

   

Delfinárium Varna / Panoramatický pohľad na Varnu

Pre milovníkov oddychu je tu známe najstaršie letovisko vzdialene od Varny len 10 km, stredisko sv. Konštantin a Elena.

   

Pláž sv. Konštantín a Elena (malý rybársky prístav)

Veríme, že sme Vás aspoň na chvíľku upútali Vašu pozornosť od bežných povinností. Verím, že sa na budúce budete s nami tešiť na ďalšiu oblasť Slnečné Pobrežie. 

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00