Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Chorvátsko – Miesta, ktoré očarili filmárov

Chorvátsko – Miesta, ktoré očarili filmárov

Novým fenoménom vo svete je takzvaná filmová turistika. Chorvátsko je nádherná krajina ako prírodne tak aj historicky a teda mnohí filmári si vybrali niektoré krásne miesta, ktoré tvorili kulisy známych filmov a seriálov.

V našich končinách bola azda najznámejšia séria filmov o Winnetouovi a ďalších hrdinoch z románov Karla Maya. V Chorvátsku sa natočilo v rokoch 1962 až 1968 celkovo až 11 indiánskych filmov.Najviac scén bolo natáčaných v národných parkoch, ktoré sú najväčšími klenotmi Chorvátska – Plitvické jazerá, Krka či Paklenica. Ďalej boli využívané prírodné scenérie nemenej krásnych miest ako kaňon rieky Zrmanji, v skalách pohoria Velebit, v okolí Omišu na rieke Cetina a ďalších lokalitách. Filmové štáby boli ubytované v Moteli Paklenica, v ktorom bolo v roku 2009 otvorené Múzeum Winnetoua.

Určite všetci poznáme hollywoodske hviezdy ako Meryl Streep, Pierce Brosnan či Colin Firth, ktoré boli hlavnými hviezdami úspešného filmového hitu Mamma Mia! Práve druhá časť tohto filmu bola nakrúcaná na ostrove Vis. Tento ostrov bol dlho izolovaný, pretože v histórii bol dôležitou vojenskou základňou. Hoci spočiatku boli oprávnené obavy domácich, že Vis postihne rovnaký „osud“ ako grécky ostrov Kalokairi, kde bola nakrúcaná prvá časť tohto filmu. Ten sa po premiére filmu stal centrom masového cestovného ruchu. To sa však našťastie nestalo a krásu ostrova Vis si viete vychutnať v pokoji a pohodlí bez davov ľudí.

Malé mestečko Rovinj bolo inšpiráciou k tvorbe kulisy pre Georga Lucasa pre jednu zo scifi série Star Wars VIII „Poslední Jediovia“. Táto séria sa natáčala okrem Rovinj aj v Dubrovníku. V uličkách Rovinj sa tiež pohybovali aj známi herci ako Samuel L. Jackson, Salma Hayek či Ryan Reynolds, ktorí tu natáčali scény pokračovania akčného hitu Hitmans´ bodyguard (Zabijak & bodyguard).

O stredisku Opatija sme už písali v minulých článkoch – patrí medzi absolútnu špičku elitných destinácií stredomoria. Aj preto a pre jeho historické dedičstvo si filmári vybrali toto mestečko za dejisko filmu o britskej princeznej Diane. Hlavnú úlohu stvárnila herečka Naomi Watts a tento životopisný príbeh sa venuje posledným 2 rokom života princeznej.

Mesto Rijeka je aktuálne v roku 2020 Európskym hlavným mestom kultúry (spolu s Írskym mestom Galway) a môžete tam zažiť množstvo kultúrnych podujatí v rámci tohto projektu. My Vás však chceme upozorniť, že toto mesto bolo dejiskom filmu britsko – francúzskej koprodukcie The White Crow (Biela vrana). Film bol inšpirovaný životom slavneho baletného umelca Rudolfa Nureyeva. Bol natočený podľa knihy od spisovateľky Julie Kavanagh „Rudolf Nureyev: The Life“. Hlavná úloha a zároveň réžia celého filmu bola pod taktovkou herca Ralpha Fiennesa.

Potešujúcou správou pre dovolenkárov je, že v sezóne 2020 je Split dostupný pre Slovákov aj letecky priamo z Bratislavy. Práve toto centrum Severnej Dalmácie bolo dejiskom niekoľkých filmov. Spomenieme napríklad romantickú komédiu„Ibiza“. Split je dejiskom najväčších svetových festivalov elektronickej hudby ako napríklad Ultra Europe, čiže bol ideálnou destináciou k nakrúteniu tohto párty filmu.

Azda najväčším filmovým hitom posledných rokov, ktorý preslávil Chorvátsko a hlavne mesto Dubrovník, bol seriál Hry o tróny. Ten sa nakrúcal na viacerých miestach Európy ale aj Chorvátska. Známe scény sa odohrávali v Národnom parku Krka, na hrade Klis, v Splite, Šibeniku, Dubrovníku, Stone, či na ostrove Lokrum. Milovníci tohto seriálu si pokojne môžu naplánovať dovolenku v štýle „po stopách seriálu Hry o tróny“ a majú postarané o návštevu týchto úchvatných miest minimálne počas jedného týždňa.

Tešíme sa na Vašu návštevu na pobočkách cestovnej kancelárie Solvex a radi Vám pomôžeme s výberom Vašej dovolenky v Chorvátsku.

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00