Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Najlacnejšie dovolenky pre vašu rodinu - 1. časť

Naplánovať rodinnú dovolenku tak, aby boli spokojní všetci i vaša peňaženka, nebýva vždy najľahšie. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov a informácii na uľahčenie. Nasledujúce destinácie majú vysoký predpoklad splniť vaše požiadavky.

Rodinná dovolenka

Zdroj obrázka: netmums.com

Primorsko

Charakteristika

Primorsko je jedno z najznámejších a najvyhľadávanejších letovísk Bulharska. Vzniklo z rybárskej osady a dnes je charakteristické štýlovými reštauráciami, útulnými kaviarničkami, vinárničkami, no i množstvom diskoték, barov a pouličnými zabávačmi. 

More, pláže, aktivity

Primorsko je držiteľom medzinárodného ocenenia Modrá vlajka za čistotu prírodného prostredia. Čisté more a dve nádherné pláže s jemným pieskom potešia každého dovolenkujúceho. Ak nechcete len tak vylihovať, k dispozícii je pestrá ponuka vodných športov, či organizované potápačské kurzy vedené profesionálnymi inštruktormi. 

Primorsko

Zdroj obrázka: bulgariancoast.com

Výlety

Odporúčame tiež absolvovať výlety do okolia. Vyberte sa napríklad do starodávneho mesta Sozopol, alebo podniknite romantickú plavbu po rieke Ropotamo v prírodnej rezervácii.

Cena

O tom, že je tu naozaj lacno, netreba pochybovať, stačí sa pozrieť na ceny potravín, jedál v reštaurácii, či výrobkov na trhoch - často sú nižšie ako na Slovensku. 3 a pol hviezdičkový hotel na 8 dní s all inclusive, bazénom, barmi, reštauráciou, na skok od pláže vás vyjde len okolo 400 eur aj s príplatkami a letenkou.

Prečítajte si tiež: Bulharský Sozopol – čarovné miesto na skale


Makarska

Charakteristika

Kto by ju nepoznal? Jedna z najobľúbenejších dovolenkových destinácii Slovákov. Makarská riviéra v strednej Dalmácii na pobreží Jadranského mora láka turistov na zmes krásnej prírody, histórie a množstva aktivít.

More, pláže, aktivity

Čaro Makarskej je v tom, že tu borovicové lesy často siahajú až na kamienkové pláže. Nájdete tu hlavnú pláž Donja Luka, ďalšiu, zvanú Nugal v zátoke a nudisti majú svoje miesto za majákom Sveti Petar. More je priezračné a vstup doňho pozvoľný.

Makarska

Zdroj obrázka: solvex.sk

Výlety

V Makarskej je veľa možností na turistiku. Vyjsť si môžete napríklad na najvyššiu horu pohoria Biokovo  Sv. Jure. Ďalšou možnosťou sú návštevy originálnych jaskynných barov Deep a Grotta.

Cena

Chorvátsko rozhodne patrí medzi tie najlacnejšie dovolenkové destinácie. Za 3-hviezdičkový hotel na 8 dní s polpenziou alebo plnou penziou, bazénmi, fitness, saunou zaplatíte okolo 230 eur i s príplatkami.

Prečítajte si tiež: Ostrov Brač – jedno z najkrajších miest Chorvátska


Sutomore

Charakteristika

Malé mestečko v Čiernej Hore je obľúbené pre príjemnú prímorskú atmosféru s palmami a olivovníkmi rastúcimi priamo na pláži, či tradičnými reštauráciami a barmi, kde to žije vo dne v noci. Okrem mora sa tu môžete kochať pohľadom aj na horský masív Sozina, chrániaci letovisko pred nepriaznivým počasím.

More, pláže, aktivity

Sutomore turistom ponúka 1 300 metrov dlhú pieskovú pláž s drobnými okruhliakmi a pozvoľným vstupom do mora. Na pláži si môžete vybrať z pestrej ponuky športov: skútre, člny, plážový volejbal. 

Sutomore

Zdroj obrázka: solvex.sk

Výlety

Západne od Sutomore, na kopci Golobrdo, nájdete zrúcaninu tureckej pevnosti, zvanú Tabija. Poskytuje nádherný výhľad na okolité hory. Na neďalekom poloostrove Ratac objavíte olivové a borovicové háje, zrúcaninu benediktínskeho kláštora i takzvanú Červenú pláž, sfarbenú kamienkami.  

Cena

Jedným z dôvodov, prečo je Čierna Hora taká populárna, je i jej cenová dostupnosť. Napriek tomu, že ponúka more i hory, množstvo prírodných krás, vôbec nie je drahá. Skôr naopak, za 3-hviezdičkový hotel na 8 dní s all inclusive, ihriskom a animáciami zaplatíte niečo nad 400 eur i s príplatkami a letenkou.

Prečítajte si tiež: Čiernohorské Sutomore – tu si naozaj oddýchnete


Faliraki

Charakteristika

Keď sa povie Faliraki, zbystrie pozornosť najmä mladšej generácie. Toto letovisko na Rhodose je totižto známe ako párty raj, ktorý nikdy nespí. No okrem toho je tu i množstvo prírodných krás a zákutí, kde si môžete užiť pokoja.

More, pláže, aktivity

Faliraki má nádhernú 1 kilometer dlhú piesočnatú pláž. No keď tu už budete, určite navštívte aj preslávenú pláž herca Anthonyho Quinna. Kto túži po celodennej zábave, poteší ho tunajší vodný aquapark, patriaci k najväčším v celom Grécku. 

Faliraki

Zdroj obrázka: solvex.sk

Výlety

Ak sa podvečer vyberiete na prechádzku, choďte si pozrieť miestny rozsiahly lunapark s veľkým ruským kolom, či vyskúšať bowlingovú dráhu. V skorých ranných hodinách je zase možnosť zúčastniť sa rybolovu v prístave St. Apostolos.

Cena

Vidieť a zažiť veľa za pomerne málo peňazí – toto rozhodne platí o Faliraki. 3-hviezdičkový hotel na 8 dní s polpenziou, bazénom, ihriskom, záhradou vás vyjde len niečo okolo 590 eur aj s príplatkami a letenkou.

Prečítajte si tiež: Faliraki na Rhodose – tu sa nudiť nebudete! 


Hersonissos

Charakteristika

Obľúbené a rušné prázdninové letovisko na Kréte s množstvom obchodíkov, kaviarní, reštaurácií a taverien si vás určite získa. Pre toho, kto neobsedí ani večer, stojí za to navštíviť tunajšie diskotéky alebo nočné kluby. Jednoducho, Hersonissos je ideálnym miestom pre tých, ktorí hľadajú aktívnu dovolenku a bohatý nočný život. 

More, pláže, aktivity

Okolité pláže ponúkajú odpočinok, ale aj možnosť športového vyžitia v podobe vodných športov či niekoľkých aquaparkov. Pláže sú poväčšinou piesočnaté s pozvoľným vstupom do mora, pre nudistov letovisko ponúka skalnatú pláž. 

Hersonissos

Zdroj obrázka: olympicholidays.com

Výlety

Ak sa chcete vybrať na výlet, na Kréte je možností neúrekom. Oplatí sa vidieť napríklad neďaleký bájny minojský palác Knossos pri Heraklione, alebo ostrov Spinaloga, kde kedysi posielali dožiť malomocných.


Prečítajte si tiež: Chcete sa na dovolenke zabaviť? Tieto 3 letoviská Kréty sú TOP

Cena

Kréta patrí k najlacnejším ostrovom, o čom vás presvedčí i vaša peňaženka. 3-hviezdičkový hotel na 8 dní s polpenziou, terasou, bazénmi a dokonca povolenými domácimi zvieratami na požiadanie vás vyjde okolo 500 eur i s príplatkami a letenkou.


Pozrite si tiež: Najlacnejšie dovolenky pre vašu rodinu - 2. časť

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00