Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Čiernohorské Sutomore - tu si naozaj oddýchnete

Populárne malé mestečko na Barskej riviére, v Sutomorskom zálive láka turistov viac ako kilometrovou pieskovou plážou s drobnými okruhliakmi, jedinečnou prírodou a najväčšou hotelovou kapacitou v okolí.

Čierna Hora patrí v súčasnosti medzi najbezpečnejšie a najrozmanitejšie dovolenkové destinácie. Obľúbená je Barská riviéra, na ktorej nájdete aj mestečko Sutomore.

Čiernohorské letovisko Sutomore

Zdroj obrázka: sebeksutomore.com

More i hory

Okrem dlhočiznej viac ako kilometrovej Sutomorskej plaže, na ktorú nadväzuje pláž Centar, v roku 2010 ocenená prestížnou Modrou vlajkou, je tu mnoho malebných a osamotených pláží, lákajúcich romantické duše alebo milovníkov pokoja.

Známou je tiež takzvaná Červená pláž - tvoria ju červené kamienky, ktoré vo vode vytvárajú efekt červeného mora. Táto je naopak o niečo živšia vďaka tunajšiemu baru.

Červená pláž v Čiernej Hore

Zdroj obrázka: place2visit.wordpress.com

Pre svoje liečivé účinky je vyhľadávaná aj pláž Zlatna Obala na Barskej riviére asi 2 km od Sutomoria. Tunajší piesok obsahuje minerály, priaznivo pôsobiace na ľudský organizmus a liečiace reumatizmus.

Zaujímavá je tiež skalnatá pláž Maljevik, kde v mori môžete uvidieť archeologické pozostatky.

Pláž Maljevik

Zdroj obrázka: batomandic.com

Vstup do mora je tu väčšinou pozvoľný, čo uvítajú najmä rodiny s deťmi a neplavci. Príjemnú atmosféru dopĺňajú reštaurácie, bary, palmy a olivovníky rastúce priamo na pláži, celá rada vodných a plážových športov, či promenáda so živou hudbou, tanečnými večermi a diskotékami.

Hory Rumije s bujnými, hlbokými lesmi a skalnatými vrcholmi chránia mestečko pred nepriaznivým počasím a zlými prírodními podmienkami, čo z neho robí priam ideálne letovisko.

Pohorie Rumija v Sutomore

Zdroj obrázka: solvex.sk

Výlety v Sutomore a okolí

V mestečku sa oplatí vidieť zaujímavý dvojitý oltár v Kostole sv. Tekly, ktorý slúži zároveň pre katolícke i pravoslávne omše.

Ak vás to láka skôr do prírody, vyberte sa na poloostrov Ratac s olivovými a borovicovými hájmi, zrúcaninou benediktínskeho Kláštora Panny Márie Ratackej z 11. storočia a spomínanou Červenou plážou.

Na kopci Golobrdo znájdete zrúcaniny tureckej pevnosti s pôvodným názvom Tabija. Poskytuje nádherný výhľad na lesnaté vrcholce hôr.

Turecká pevnosť Tabija v Sutomore

Zdroj obrázka: vijesti.me

Ak by ste chceli ísť ešte ďalej...

Mestečko Sutomore leží na hlavnom ťahu známej Jadranskej magistrály, vďaka čomu sa dostanete do Baru, Podgorice i Belehradu. Práve vlaková doprava je veľmi obľúbená u väčšiny turistov. No loďou sa dá cestovať takisto. Zo susedného prístavu Bar jazdia v letnom období malé výletné lode z Baru cez Sutomore do miest Petrovac a Budva. Tak ak ste telom i dušou cestovateľ, toto je niečo pre vás.

Výlet loďou v Čiernej Hore

Zdroj obrázka: getmyboat.com

Tip na dovolenku:

Hotel Korali

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00