Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Najkrajšie miesta na Rodose II. časť

Najkrajšie miesta na Rodose II. časť

Pár kilometrov južnejšie od Afandu sa nachádza letovisko Kolymbia, známe pre svoje tri pláže. Stredisko je vyhľadané aj pre najbližšiu pieskovú pláž Tsambika a pre legendu o kláštore Tsambika.

Kláštor Tsambika s bielym kostolom predstavuje pútnické miesto. Páry sa prichádzajúsem modliť za šťastné manželstvo a deti. Podľa legendy založil tento kláštor bezdetný pár ako vďaku a dodržanie službu, ktorý si tu dal pre prípad, že by sa im nakoniec vysnívané dieťa narodilo. A tak sa aj stalo. Manželom sa narodilo dievčatko, ktoré pomenovali Tsambika. Toto meno sa následne stalo typickým a často vyskytujúcim sa menom na Rhodose. Ku kláštoru vedie 295 schodov, avšak odmenou za takýto náročný výstup je prekrásny výhľad na pláž Tsambika.

Fotografia z Tsambika Church – stredisko Kolýmbia, a Afantou; Tsambika pláž


Kolymbia je východiskom pre výlet na Epta Piges – Sedem prameňov, ktorý Vás príjemne schladí počas letných horúčav.

Kolýmbia drone: https://www.youtube.com/watch?v=TJGZa1LaHAg

Archángelos je druhým najväčším mesto na Rhodose. Vašej pozornosti neujde Rytiersky hrad na kopci obce ale i kostol so zvonicou, v ktorom sa nachádza najzaujímavejšia mozaika kochláki z čiernych a bielych oválnych kameňov. Pre milovníkov pláži bude zaujímavá dedinka Stegna so svojou zátokou.

Čo Vás určite dostane je známa pláž s červeným pieskom Red Sand Beach a pláž s bielym pieskom - Aghati Beach.

Aghati Beach foto: rhodes.gr; / Red Sand Beach foto: rhodesspin


Jedným z najpríťažlivejších miest východného pobrežia ostrova Rhodos je do skaly zasadené mesto Lindos. Dominantu antického mesta dotvára Akropola a Chrám bohyne Atény Lindskej. Z vrcholu je nádherný výhľad na pláže pokojnej zátoky a prístavu, ktorý nesie meno apoštola Pavla - St Paul's Bay.

Atrakciou strediska je oslí taxík, ktorým sa môžete dopraviť na akropolu. V kľukatých uličkách mestečka obchodníci ponúkajú rôzne suveníry a maľovanú keramiku, čo Vás určite dostane.

Mesto Lindos, zátoka St. Paulś Bay, Akropola Lindos


 

Návštevu mestečka Lindos môžete s nami zažiť pri fakultatívnom výlete loďou spojenou s kúpaním po najkrajších plážach alebo výletom za históriou s návštevou známej keramickej dielne Savvas Ceramics.

Smerom na juh ostrova si Vás rovnako podmania letoviská Lardos, Pefki ale i Kiotari svojimi čistými plážami a pokojom.

Najjužnejší bod Rhodosu je mys Prasonisi, kde sa stretáva Egejské more so stredozemným. Počas letných mesiacov je hladina mora nízka a tak je prepojený k ostrovu Rhodos nádhernou pieskovou plážou. Počas zimných mesiacov toto stredisko patrí milovníkom windsurfingu.

Prasonisi, maják na Prasonisi


V západnej časti ostrova neprehliadnete najfotogenickejšie miestona skale Monoliithos. „Opustená skala“ je 240 metrov vysoká, ktorá sa z krajiny týči ako obrovský kamenný prst. Z vrchu pevnosti môžete vidieť mys Foúrni, na severozápade mys Armenistís a ostrov Chálki a hrad Krytinia.

Monolithos, Krytinia Kamiru

Pre milovníkov histórie je známa oblasť Kámiros. Najznámejšia oblasť na západnom pobreží kde ostrov ukazuje najkrajšiu tvar ostrova. Nachádzajú sa tu pozostatky antického Kamiru. Malý rybársky prístav Kamiros Skalavzdialený od Kamirosu len 10 km Vám ponúkne možnosť výletu loďou na susedný ostrov Chalki.

Ostrov Chalki; Kamiros – foto: rhodesguide


Veríme, že ste sa rozhodli stráviť pokojnú dovolenku na niektorej pláži slnečného ostrova Rhodos. Pripravené sú fakultatívne výlety loďou do Turecka, kde navštívite „perlu Karibiku“ nazývané mesto Fethyie s historickými pamiatkami alebo nákupný Marmaris. Takto môžete stráviť dovolenku v dvoch krajinách.

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

Last Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00