Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Chorvátsko – Severná Dalmácia

Región Severnej Dalmácie sa rozprestiera od Kvarnerského zálivu južným smerom až po Split. Zahŕňa najznámejšie pobrežné mestá ako Zadar, Biograd na Moru či Šibenik a približne 500 ostrovov. Opäť musíme vyzdvihnúť benefit Chorvátska, ktorý sme už niekoľko ráz spomínali a to je krátka vzdialenosť zo Slovenska a kvalitné cesty vedúce k pobrežiu. Ak si za miesto svojej dovolenky vyberiete oblasť Severnej Dalmácie, autom sa tam dostanete už o pár hodín.

Ako tip na zastávku počas cesty určite odporúčame návštevu známych Plitvických jazier. Je to najznámejší národný park v Chorvátsku zapísaný do zoznamu Svetového dedičstva UNESCO. Unikátne kaskádovito rozložené jazerá spojené prietokmi, ktoré vytvárajú vodopády. Celkovo sa tu nachádza až 140 vodopádov. Vstup do národného parku je spoplatnený a turistické trasy a mosty vedú po oboch stranách kaňonu i pod vodopádmi. Sú tu vybudované chodníčky, mostíky, jazdí tu kyvadlová doprava a po jazere Kozjak malý parník. Plitvice sú miestom, ktoré pri návšteve Chorvátska určite nesmiete vynechať.

Pobrežie Severnej Dalmácie ponúka rôznorodosť čo sa týka pláží, ale aj historických či prírodne zaujímavých miest. Najväčším a najznámejším centrom je Zadar. Okrem známych historických pamiatok – chrám Sv. Donáta z 9. storčia, veže a zvonice, či ďalších historických pamiatok, sa tu nachádzajú aj novodobé atrakcie. K týmto patrí Morský organ a Pozdrav Slnku. Morský organ - sú to dômyselne vybudované schody na pobreží, kde je pomocou vetra a morských vĺn vytváraná príjemná melódia. Pozdrav Slnku je novodobé umelecké dielo – je to kruh sklenených solárnych panelov s celkovým priemerom 22 m uložených na jednej úrovni s kamennou dlažbou. Pri „najkrajšom západe slnka na svete" sa aktivujú aj svetelné elementy, ktoré sú zabudované v kruhu, a po starostlivo naprogramovanej scenérii vytvoria krásnu, výnimočne dojímavú hru svetiel pri rytme vĺn a zvuku Morského organu.

Len na skok od mesta Zadar nájdete malé mestečnko Nin, ktoré je považované za najstaršie kráľovské mesto v Chorvátsku. Je známe ako mesto s najmenšou katedrálou na svete. Ďalším historickým klenotom Severnej Dalmácie je mestečko Šibenik so svojou katedrálou a rozsiahlou pevnosťou z jedenásteho storočia prerobenou na amfiteáter.

Neopakovateľné zážitky Vám prinesú návštevy národných parkov. Milovníkom potápania odporúčame výlet do Národného parku Kornati. Bohatstvo podmorského sveta má totiž najväčšiu zásluhu na tom, že je toto územie chránené zákonom. Tvorí ho približne 90 ostrovov sústredených okolo hlavného ostrova Kornat. Ostrovčeky sú prevažne holé bez života. Keď sa okolo Národného parku Kornati plavíte loďou, určite Vás zaujmú vysoké útesy, ktoré sa vypínajú do výšky 60 až 80 metrov.

Ďalším národným parkom, ktorý nesmiete vynechať pri návšteve Chorvátska je Národný park Krka s veľkolepými travertínovými kaskádami, stredovekými pevnosťami a kláštormi a archeologickými náleziskami. Nachádza sa v Šibenicko-kninskej župe a rozprestiera sa približne na 109 km2 povodia rieky Krka. V ponuke služieb parku sú aj lodné výlety na ostrov Visovac, k vodopádu Roški Slap, do kláštora Krka a k starochorvátskym pevnostiam Trošenj a Nečven.

Pre niehoko sa môže zdať jazda autom únavná, plná nekonečných dopravných zápch, radov na hraničnom priechode a pritom náklady sa vďaka diaľničným poplatkom a vyšším cenám pohonných hmôt šplhajú k stovkám eur. Ubytovanie v apartmánoch bez stravy tak isto nemusi vyhovovať každému.
Pre takých z Vás ponúkame:
... pohodlný krátky let z Bratislavy do Splitu (necelá hodinka)
... pobyt v niektorom z našich rezortov, vrátane luxusného Marriottu v Splite
... rezorty i priamo na pláži
... výber stravy od raňajok, cez polopenziu až po All Inclusive

V našej ponuke nájdete rezorty zamerané nielen na rodinnú dovolenku s deťmi, ale aj pre tých, ktorí hľadajú romantický únik v čarovných uličkách starého Splitu s večernou prechádzkou.

Pre zaneprázdnených ponúkame i 4-dňové "úniky" z každodennej reality.
 

Oblasť Severnej Dalmácie okrem vyššie uvedených prírodných a historických krás ponúka aj množstvo zábavy. Ako veľmi atraktívnu možnosť zábavy spomenieme prvý a zatiaľ jediný zábavný park v Chorvátsku - Fun Park Biograd pri mestečku Biograd na Moru. Privíta Vás rôznymi kolotočmi, pirátskou loďou či adrenalínovými dráhami. Tématicky je rozdelený na tri časti: Divoký západ, Pirátske mestečko a Vesmír. Samozrejmosťou je hala s elektronickými hrami a simulátormi.

Návštevu už spomínaného mesta Šibenik môžete spojiť s kúpaním sa v najznámejšom chorvátskom aquaparku Solaris. Je súčasťou rovnomenného hotelového komplexu. Aquapark je postavený v pirátskom štýle a ponúkne Vám 6 rôznych šmýkľaviek a tobogánov a najvyšší z nich začína vo výške 13,5 m. Okrem množstva vodných atrakcií je k dispozícii aj jazda na lenivej rieke. V aquaparku mysleli aj na tých najmenších návštevníkov, pre ktorých sú tu plytké bazény s bezpečnými šmykľavkami a veľa ďalších atrakcií vrátane umelej jaskyne.

Z ponuky cestovnej kancelárie Solvex v oblasti Severnej Dalmácie spomenieme napríklad Hotel Punta**** vo Vodiciach. Je to vyhľadávaný hotel s výbornou polohou ležiaci blízko pláže. Ponúka kvalitné služby a uspokojí aj náročnejších klientov. Vodice sú veľmi atraktívnym, živým a rušným letoviskom s množstovom možností pre športové aktivity ale aj večernú zábavu. Sú výbornou východiskovou lokalitou na všetky výlety v oblasti Severnej Dalmácie.

Mladým návštevníkom, ktorí uprednostnia nočnú zábavu odporúčame zavítať do mestečka Primošten, kde sa nachádza asi najpopulárnejší nočný klub Aurora. Klub so svojou kapacitou 3000 návštevníkov patrí k najlepšie vybaveným na pobreží Jadranu. Nachádzajú sa tu 2 tanečné pódiá, otvorená tanečná terasa, bazén, 5 barov, pizzeria a steak house. Počas letnej sezóny sa okrem diskoték konajú rôzne programy, či koncerty populárnych DJ.

Všetko čo sme o Severnej Dalmácii spomenuli je len zlomkom z toho, čo sa tu dá reálne navštíviť. Odporúčame Vám teda ísť a osobne si pozrieť všetky nádherné miesta a zaujímavosti v tejto atraktívnej lokalite. Naši predajcovia v cestovnej kancelárii Solvex Vám radi poradia s výberom Vašej dovolenky. Tešíme sa na Vašu návštevu.

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00