Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Tipy na dovolenky vhodné pre seniorov

Aj seniori si môžu užiť dovolenku pri mori, a to vďaka výhodným zájazdom. Slnkom zaliate pláže, svieži vzduch, vietor vo vlasoch... Načo byť doma, keď oddychovať sa dá aj na dovolenke v zahraničí?

Na pláži za pár hodín

Nič neodradí pred dovolenkou viac ako jej vysoká cena alebo vzdialenosť destinácie, kto sa však nebojí cestovať letecky, podobné problémy riešiť nemusí. Letecká doprava stále figuruje ako najbezpečnejšia a zároveň najrýchlejšia. To ocení každý senior, ktorý dlhé cestovanie jednoducho nezvláda – či už pre žalúdočné problémy, alebo pre bolesti spôsobené dlhým sedením. Letecké zájazdy nemusia vyjsť draho, stačí hľadať tie správne ponuky. Pokiaľ ide o dovolenky, seniorov isto potešia ako destinácie, tak aj ceny

Za nádhernou dovolenkou vôbec netreba ísť príliš ďaleko, veď také Chorvátsko, Bulharsko, Taliansko či Čierna Hora sú k nám takpovediac na skok. Poteší aj úradná reč v krajinách, v Bulharsku či Chorvátsku sa bez ťažkostí dohovoria aj tí starší, ktorí ovládajú možno iba češtinu alebo ruštinu. Okrem výhodnej ceny zájazdov sa turisti v daných dovolenkových destináciách môžu tešiť na príjemné ceny v obchodoch či reštauráciách, a tak si svoj možno prvý výlet do zahraničia užijú skutočne na úrovni. 

Ostáva už len rozhodnúť sa, či má ísť o poznávací zájazd alebo dovolenku strávenú výhradne na pláži. V Bulharsku, Taliansku, Chorvátsku, Čiernej Hore však rozhodne je čo obdivovať. Minimálne zaujmú nádherné prírodné scenérie.

Trochu ďalej od domova

Čo tak si vyraziť trochu ďalej? Letecky sa dajú aj väčšie vzdialenosti zdolať za krátky čas, a tak nie je problém jeden deň vycestovať do Turecka, Grécka či na Severný Cyprus a ešte v ten istý deň sa okúpať v mori. Mnohí ľudia sa k moru dostanú až v pokročilom veku a splnia si tak svoj celoživotný sen. Last minute a first minute zájazdy do prímorských krajín sú také výhodné, že si ich aj senior môže dopriať pravidelne. 

Prečo by to seniori robili? Jednak môžu spoznať iné kultúry, gastronómiu, históriu, jazyk, ale získať aj nové kontakty a oživiť sociálne väzby. Vycestovať k moru však má aj iné pozitíva – reč je napríklad o liečivých účinkoch slanej morskej vody, ktorá je plná vitamínov, minerálov, ale aj antimikrobiálnych látok. Z kože sa odstránia toxíny, zápaly, upraví sa krvný obeh a výrazne sa posilní imunita. Bola by však obrovská škoda celý pobyt stráviť iba leňošením, keď je toho toľko na obdiv. 

V Grécku si vychutnáte mýtmi a bájmi opradenú atmosféru, v orientálnom Turecku antické skvosty a luxusné hotelové komplexy aCyprus si najviac užijete vo dvojici, pretože ponúka plno pokojných miest. Možno natrafíte na takú pláž, ktorú budete chcieť navštevovať už do konca života.

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

Last Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00