Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

10 vecí, ktoré si nezabudnúť vziať na dovolenku

Poznáte ten pocit: večer pred vycestovaním na dovolenku si ešte lámete hlavu nad tým, čo pridať do kufra. Zobrať pre istotu aj toto? Alebo: môžem toto nechať doma? Niekedy je to naozaj ťažká dilema. No my vám balenie aspoň troška uľahčíme. Prinášame vám zoznam 10 vecí, bez ktorých sa na dovolenke nezaobídete.

1. Dvoje plavky

Môžu byť akokoľvek kvalitné, drahé, obľúbené, nikdy neviete, čo sa stane. Rozožerie vám ich morská soľ, zašpinia sa od jedla alebo len jednoducho nestihnú uschnúť do ďalšieho rána. Vždy preto v kufri majte ešte jedny náhradné plavky, aby ste sa mohli slniť a kúpať bez obáv každý deň.

plavky na dovolenku

Zdroj foto: pixabay.com

2. Plážové šľapky

Ísť na pláž v teniskách alebo nebodaj vo vysokých sandáloch nie je nič pohodlné, uznajte. Vysýpať piesok z ponožiek alebo si zničiť novučké parádne sandále. Cez deň sa na obyčajnú obuv vykašlite a obujte si len plážové šľapky. Veď pohoda je nadovšetko, nie? Tak neváhajte a určite si jedny pribaľte.

3. Opaľovacie krémy s odlišnými ochrannými faktormi

Najmä v prvé dni dovolenky vašu pokožku slnko zasiahne silnejšie, pretože ešte zrejme nebude na takéto intenzívne slnečné lúče zvyknutá. Preto spočiatku používajte ochranný faktor 20 alebo 30. V ďalšie dni vám už postačí aj 10 alebo 15, pokožka by už mala prirodzene hnednúť.

4. Chladivý gél alebo sprej po opaľovaní

Pokožka niekedy až večer, keď sa chystáte spať, ukáže aj nepriaznivé stopy slnka. Páli, svrbí, sčervená. Preto je dobré sa hneď po opaľovaní a potom ešte večer natrieť chladivým gélom alebo použiť sprej po opaľovaní. Tak nerozmýšľajte a určite si týchto pomocníkov pribaľte do kufra.

opaľovanie na dovolenke

Zdroj obrázka: pixabay.com

5. Repelent

Vrátiť sa z dovolenky síce opálení, ale s niekoľkými svrbiacimi hrčami od komárov určite nikoho nepoteší. Predíďte tomu a pred večernými výletmi či prechádzkami sa nastriekajte repelentom.

6. Základná výbava liekov

Okrem liekov, ktoré pravidelne užívate, odporúčame so sebou na dovolenku vziať aj niečo proti bolesti a teplote, bolesti hrdla, kašli, cestovnej nevoľnosti, hnačke alebo zápche.

lieky na dovolenku

Zdroj obrázka:freepik.com

7. Deka

Použijete ju či už v aute, autobuse, lietadle alebo napríklad aj pri nočnom vysedávaní na pláži. Vezmite si jednu menšiu, ktorá vám nezaberie príliš veľa miesta, ale pritom zahreje a neobanujete.

8. Nafukovacia poduška

Patrí medzi klasické cestovné podušky a obľúbenou je najmä pre túto svoju nafukovaciu vymoženosť. Zmestí sa vám aj do naozaj „napráskaného“ kufra a poslúži snáď stokrát.

9. Štuple do uší

Nikdy neviete, koho budete mať v hoteli za susedov. Takisto môžete mať problém zaspať pri ruchu v uliciach, ktorý pretrváva až do rána bieleho. Ak si pribalíte štuple do uší, možno si potom budete v duchu vzdávať chválu.

štuple do uší na dovolenku

Zdroj obrázka: mccglobaltrading.com

10. Vlhčené obrúsky

Zídu sa naozaj všade, kde nebudete mať nablízku tečúcu vodu – rýchlo si nimi vyčistíte ruky, prípadne eliminujete škvrny na šatách. Takisto dokážu pohltiť zápach z topánok, ktoré ste mali na sebe celý deň.

Ak ešte nemáte vybranú dovolenku, máme pre vás tip: Faliraki Bay

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00