Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Navštívte "čiernohorské Miami"

Budva je srdcom Čiernej Hory a jedným z top stredísk na Jadrane. Zároveň patrí medzi najstaršie miesta tejto oblasti s jedinečnou atmosférou. Mesto je známe aj vďaka tradičným letným festivalom a nekonečnej zábave, preto nesie prívlastok "čiernohorské Miami".

Budva leži v širokej Budvanskej zátoke a so susedným letoviskom Bečiči ju spája promenáda. Podnebie je tu príjemné vďaka horským masívom Lovčenu a Paštroviči. Zrážky sa tu vyskytujú ojedinele a teplota sa v letných mesiacoch pohybuje okolo 30ºC.

Letovisko Budva

Zdroj obrázku: solvex.sk

História a kultúra

Stretnete sa tu s viac ako 2 600-ročnou históriou - impozantnými hradbami, starobylými dláždenými uličkami s kamennými domami, kláštormi, či kostolíkmi. Dominantou mesta je kostol sv. Jána. Jeho vežu vidno z ktoréhokoľvek miesta v Budve

Vo vnútri mesta medzi múrmi opevnenia sa nachádza amfiteáter, ktorý ponúka návštevníkom bohatý kultúrny program (koncerty, výstavy, literárne predstavenia).

Budva - história

Zdroj obrázka: montenegro-for.me

Pláže Budvy

Budva sa môže pochváliť 17 nádhernými plážami s dĺžkou až 25 kilometrov, piesočnatými i kamienkovými. Mnohé z nich sú ocenené Modrou vlajkou za čistotu a udržiavanosť.

Medzi najkrajšie pláže patria:

Slovenska plaža - mestská pláž tvorená oblými kameňmi s dĺžkou cca 1,5 kilometra. Je tu veľmi živo a o zábavu vždy postarané. Keď sa vám zachce trocha pokoja, spravte si prechádzku do prístavu s malými lodičkami i drahými jachtami.

Mogren - kratučká piesková pláž, dlhá len 350 metrov má svoje čaro. Vedie na ňu cesta vytesaná v skale a skladá sa z dvoch pláží, spojených tunelom v skale. Na okraji pláže nájdete zrúcaniny letohrádku šľachtickej rodiny Zanovičov. 

Budva - pláž Mogren

Zdroj obrázka: waytomonte.com

Drobni Pijesak - pláž dlhá 250 m leží v skrytom údolí,. Jej žlto-biely piesok pripomína tropické pláže, atmosféru dopĺňajú aj bujné olivovníky a kríky. Nájdete tu prameň pitnej vody a mnoho reštaurácii.

Ostrov Sv. Mikuláša

Leží oproti starému mestu a navštíviť sa ho oplatí pre jeho nádhernú pláž s útesom, zrúcaninu kostola, mariánsky kostol Santa Maria in Punta z 8. storočia i opustený kláštor.

Ostrov Sv. Mikuláša

Zdroj obrázka: indavel.com

Zábava a šport

Miestna promenáda s množstvom malých kaviarničiek a obchodíkov láka svojich návštevníkov vo dne i v noci. Okrem toho tu nájdete mnohé bary, reštaurácie, pizzerie, diskotéky, zábavné parky, festivaly či športové akcie. Nočná zábava je tu naozaj bujará - párty plné hudobných hviezd, tanečníc, dobrého pitia a jedla.

Párty Budva - čiernohorské Miami

Zdroj obrázka: waytomonte.com

Cez deň sa môžete zúčastniť rôznych lodných výletov alebo sa športovo vyžiť. Skúste vodné lyžovanie alebo bungee jumping.

Náš tip na dovolenku:

Hotel Slovenska plaža

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

Last Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00