Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

3 choroby, ktoré vás môžu potrápiť na dovolenke

Toľko ste sa tešili na dovolenku, no zrazu sa objavili komplikácie ako z najhoršieho sna? Pásmová choroba, úpal či cestovateľská hnačka? Oplatí sa vedieť, ako si s nimi poradiť, ešte predtým, než vycestujete.

1. Jet lag

Ide o dočasnú poruchu a komplikácie biologických rytmov. Objaví sa pri prekonaní viacerých časových pásiem, pri dlhších cestách lietadlom. Prejavuje sa bolesťami hlavy, svalov, poruchami spánku či tráviacimi problémami. Môže pretrvávať aj niekoľko dní. Najlepšími pomocníkmi pri tejto chorobe sú slnečné svetlo, strava s obsahom melatonínu (banány, paradajky, ryža) či malá dávka upokojujúcich liekov s obsahom hormónu melatonín.

Zdroj obrázka: tripsavvy.com

2. Úpal

Vysoká teplota, nízka vlhkosť vzduchu a úpal je na svete. Neodhadli ste to, vaše telo strávilo pridlhý čas v takýchto podmienkach a teraz to vyzerá tak, že máte po dovolenke? Teplota, nevoľnosť, dehydratácia, suchá červená pokožka. Nebojte sa, poradíme vám, ako sa rýchlo vyliečiť. Pomôžu studené obklady a zábaly, prikladanie ľadu na slabiny, lýtka, do podpazušia, na krk. Ďalej postupné dopĺňanie tekutín a minerálov (voda so soľou, iónové nápoje, minerálky, studený čaj). Ak je však váš stav vážnejší, nespoliehajte sa už len na amatérsku pomoc a vyhľadajte lekára.

3. Hnačka

Turistov postihuje veľmi často. Dôvodom sú rôzne baktérie v strave a tekutinách, či nedostatočne tepelne upravené jedlo alebo zlé skladovanie. Ako sa z takejto hnačky čo najrýchlejšie vystrábiť? Pite vodu, čierny čaj a dopĺňajte soli. Takisto v lekárňach nájdete špeciálne rehydratačné roztoky označené ako ORS. Pokiaľ je už váš stav veľmi vážny, neostáva nič iné, len si zájsť po infúziu k najbližšiemu lekárovi.


V každom prípade, vždy pred vycestovaním na dovolenku, si vždy overte, čo všetko zahŕňa vaše poistenie. Aby sa vám nestalo, že vás dovolenka vyjde dvojnásobne draho. 


Prečítajte si tiež:

Dovolenka v Turecku: aké očkovanie potrebujete?

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00