Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu





x Zrušiť filter

Spoznajte kuchyňu Čiernej Hory

Čierna Hora - more i hory, spojenie ľahkého južanského jedla, ale i sýtych pokrmov obyvateľov horských oblastí. Stretnúť sa tu môžete s rybami od výmyslu sveta, šunkou pršut či ovčím mliekom. No to ani zďaleka nie je všetko, na čom si môžete pochutnať.

Čiernohorci kladú dôraz na domáce špeciality a pohostinnosť. V ich kuchyni nájdete množstvo sýtych a chutných jedál, mäsa, mliečnych výrobkov, ale nepohrdnú ani ľahšou stravou, ktorú turisti počas letnej dovolenky vyhľadávajú.

Zdroj obrázka: montenegro.travel

Ľahká prímorská strava

Ryba „lešo" - rybu najskôr uvaria vo vode, do ktorej postupne pridajú olej, vínny ocot, cibuľu, vavrín a iné koreniny. Nakoniec ju podávajú s varenou cviklou. Ideálna kombinácia ľahko stráviteľných a zdravých živín počas letnej dovolenky, čo poviete?

Balkánsky šalát - pripravujú ho z z paradajok, uhoriek, cibule, olív, pokvapkajú olivovým olejom a posypú strúhaným balkánskym syrom. Jednoduché a zdravé jedlo na osvieženie počas horúcich dní.

Japraki - toto jedlo viac oceníte, keď zistíte, ako dlho trvá jeho príprava. Plnené kapustové závitky Čiernohorci dusia vo veľkých kamenných nádobách až štyri hodiny!

Zdroj obrázka: ocraticfood.com

Jedlá hladných horalov

Čevapi - rolky grilovaného hovädzieho mletého mäsa, podávané s nakrájanou cibuľou.

Džigerica - šťavnatá grilovaná pečienka, najčastejšie podávaná s chlebom.

Burek - pečivo z tenkého nekvaseného cesta z múky, vody a oleja, plnené napríklad mletým mäsom, špenátom, syrom, zemiakmi či kapustou.

Zdroj obrázka: YouTube.com

Náš tip na dovolenku v Čiernej Hore:

Hotel Vila Babović

Čas na dezert

Durmitorský skorup - syr, nakladaný v oleji, postupne zbieraný z plnotučného kravského mlieka, ktoré sa pomaly varí na slabom plameni.

Cicvara - pokrm z kukuričnej múky, ktorá sa vo vode rozpustí so syrom a kajmakom (mliečny výrobok podobný šľahačke).

Baklava - sladký zákusok z vrstiev tenkého lístkového cesta, plnený sekanými orechmi a sladkým sirupom alebo medom.

Zdroj obrázka: foodnetwork.com

Typické nápoje

Lozova rakija čiernohorská pálenka z hrozna, najoceňovanejši je značka Prvijenac.

Nikšičko pivo – kvalitné miestne pivo, mnohokrát ocenené.

„Sok od nara“ džús - osviežujúci nápoj z granátových jabĺk.

Zdroj obrázka: ordinacijazdravlja.com

Naplánujte si dovolenku na ďalší rok už teraz:

First Minute ponuka na leto 2018

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00