Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Najkrajšie grécke ostrovy

Rhodos

Ostrov Rhodos patrí k najväčším ostrovom Grécka. Vedeli ste, že hlavné mesto Rhodos je zapísané v zozname UNESCO? Ostrov je plný nádherných miest, ktoré jednoducho treba vidieť na vlastné oči. Reč je napríklad o Hodinovej veži, prístavoch, stredovekých dláždených uliciach, pevnostiach a kláštoroch, Parku Rodini či Morskom akváriu. Priemerná teplota počas roka sa na Rhodose pohybuje okolo 27 stupňov Celzia a počas letnej turistickej sezóny tam skoro vôbec neprší.

Kos

Aj ostrov Kos si leží v Egejskom mori, no na rozdiel od Rhodosu patrí k tým najmenším. Okrem pláží a archeologických pozostatkov vás s najväčšou pravdepodobnosťou zláka vidieť prvú antickú nemocnicu na svete (Asklépion), v ktorej študoval sám Hippokratés. Nájdete tu najkrajšie pláže v celom Grécku, ale za pobyt na nich si musíte zaplatiť. Nenadarmo sa o nich hovorí, že sú aj najčistejšie, veď práve zo vstupného sa hradí ich údržba. Môžete sa tu tešiť z dostatku súkromia a užiť si nádherné výhľady.

Mykonos

Grécky ostrov Mykonos má tiež svoje naj, netýka sa však jeho rozlohy, ale teploty mora. Ak máte radi kúpanie v teplej vode, tu sa vám určite zapáči. A nezabudnite sa dobre porozhliadať okolo seba, možno pri relaxovaní zbadáte aj nejakú celebritu. Čo si ešte všimnete? Napríklad zopár pelikánov, množstvo kostolov a veterných mlynov. V hlavnom meste sa nachádzajú tzv. Malé Benátky – obytné domy sú postavené tesne vedľa mora, čím tak trochu pripomínajú tradičný obraz Benátok. Nočný život je tu bohatý, stačí si vybrať spomedzi množstva diskoték a barov. Kaskádovitá architektúra ostrova vás zaujme.

Patmos

Drobný ostrov Patmos ležiaci v Egejskom mori vyhľadávajú fotografi, ale i kresťansky založení turisti, pretože tu pred mnohými rokmi žil evanjelista Ján počas toho, ako písal svoje Zjavenia. Okrem množstva historických pamiatok (najmä kláštory a kaplnky) určite lákajú aj krásne pláže, na ktorých budete takpovediac sami. Keďže ide o pútnické miesto, s najväčšou pravdepodobnosťou sa budú všetci venovať jaskyni Apokalypsy alebo Kláštoru sv. Jána. Za pozornosť stojí aj prístav Skala či rybárska dedinka Grikos.

Zakynthos

Jeden z najstarších a najväčších gréckych ostrovov je ostrov Zakynthos. Vysoké biele útesy posiate zeleňou vám spríjemnia chvíľky pobytu na najkrajších plážach sveta, možno aj preto je sem lepšie zájsť mimo hlavnej turistickej sezóny, keď tu nie je hlava na hlave. Ostrov je ideálny na spoznávanie podmorských krás, jaskýň (vyhľadávaná je Modrá jaskyňa), morských živočíchov (National Marine Park) a zaiste vás poteší, že sem bez obáv môžete vycestovať aj s deťmi, pretože vstup do mora je tu pozvoľný.

Thasos

Tento najsevernejší grécky ostrov je plný zelene, ktorú zväčša tvoria olivové a borovicové háje. Za pozornosť stoja prístavy, vodopády, archeologické nálezisko Agora, prírodný bazénik Giola, Kláštor Michaela Archanjela alebo tzv. Dračia jaskyňa. Najvyhľadávanejšia je pláž Chrissi Ammoudia s čistým morom a zlatistým pieskom, plytké more a biely piesok si zasa užijete na Paradise Beach. Jeden by mal problém rozhodnúť sa, čo si skôr pozrieť. Určite majte vždy pripravený fotoaparát.

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00