Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Dovolenka na gréckych ostrovoch – ktorý si vybrať?

Grécke ostrovy patria k najobľúbenejším dovolenkovým destináciám. Každý z nich má svoje osobité čaro, a preto je často ťažké rozhodnúť sa len pre jeden. My vám prinášame informácie o dvoch z nich. Budeme radi, ak sa rozhodnete dovolenkovať práve tu.

Kréta – slnko, báje a tisícky jaskýň

Prvým dôvodom, prečo navštíviť práve Krétu, by mohla byť skutočnosť, že je najväčším gréckym ostrovom. O rozľahlosti tohto ostrova sa môžete presvedčiť napríklad výhľadom z najvyššieho vrchu Kréty – Mount Ida (2456 m.n.m.) Otestujete svoju kondíciu a vytrvalosť, pretože táto túra vám potrvá aspoň šesť hodín.


A vedeli ste, že na ostrove nájdete viac ako 3000 jaskýň? V jednej z nich sa podľa báje narodil najvyšší grécky Boh Zeus. Ide o svätyňu Ida, ktorú nájdete v rovnomennom pohorí. A v druhej jaskyni sa vraj zase skrýval. Nachádza sa v dedinke Psichro a obdivovať tu môžete jedinečnú kvapľovú výzdobu.

Zdroj obrázka: rg-resort-spa.com

Okrem toho, niet vari inej dovolenkovej destinácie, ktorá by bola opradená toľkými mýtmi, legendami a záhadami. Bájny minotaurus, miesto zrodu boha Dia a často sa špekuluje, že niekde v jeho blízkosti sa mohla kedysi nachádzať aj bájna Atlantída... Posnívať o všetkom, čo ešte len čaká na objavenie, môžete napríklad v hlavnom meste Heraklion – jednej z najzaujímavejších archeologických lokalít alebo v slávnom minojskom Knossose.

Zdroj foto: lifeincrete.com


Náš tip na hotel: Lefkoniko Bay


Dovolenka má byť slnečná a s teplým počasím. Aj vy si takto predstavujete tú svoju? Ostrov Kréta vám splní tieto požiadavky, pretože sú preň typické dlhé teplé letá bez kvapky dažďa. Navyše, tento ostrov je so svojimi 300 slnečnými dňami do roka jedným z najslnečnejších miest v Európe.

Vyberte si obľúbené letoviská, ako napríklad Hersonissos, Rethymno, Stalis, Kavros, Bali či Malia a strávte tu dovolenku snov na piesočných plážach s azúrovým morom!


Rhodos – historické, ale i prírodné divy

„Zem, ktorá sa vynorila z mora a boh slnka – Hélios ju ožiaril svojím jasom a spravil z nej najkrajší ostrov v Egejskom mori.“ Toto hovoria o ostrove báje. No skutočných dôvodov je omnoho viac:


Rodos má nádhernú prírodu, najväčším lákadlom je bezpochyby „Údolie motýľov“. Na piatich kilometroch môžete vidieť v letných mesiacoch tisícky motýľov v čase párenia. Toto čarovné miesto nájdete v severnej časti ostrova, asi dvadsať kilometrov od hlavného mesta.


Na ostrove sa kedysi nachádzal jeden zo siedmich divov sveta – Rhodský kolos. Išlo o Héliovu sochu, vysokú tridsaťdva až tridsaťsedem metrov, ktorú v roku 225 p.n.l. zničilo zemetrasenie. Vo svojej dobe bola najvyššou stavbou na svete. Dnes však opäť vznikajú plány na jej opätovnú výstavbu... Zatiaľ si v prístave Lyndos môžete pozrieť Akropolu či staroveké divadlo.

Zdroj obrázka: furtpryc.cz


Náš tip na hotel: Faliraki Bay


A čo tak vrátiť sa v čase späť do stredoveku? Tento ostrov vám to umožní veľmi ľahko. Rhodos je obohnaný monumentálnymi stredovekými hradbami z čias rytierov rádu sv. Jána, ktorí boli vyhostení z Jeruzalema v roku 1291. Rád sa usadil najskôr na Cypre a neskôr na Rodose. Ostala po ňom rytierska ulička, nemocnica, kde sa rytieri starali o chorých, a hradby, z ktorých odrážali útoky Turkov. No rytieri sa neubránili a nakoniec skončili až na ostrove Malta. Rád Maltézskych rytierov existuje dodnes.


V čase vašej dovolenky, čiže od júna do októbra tu vládne obdobie sucha s tropickými teplotami. Nájdete tu pláže vhodné pre rodiny s deťmi (najmä východné pobrežie), ale aj pre športovcov, okrem iného sú tu výborné podmienky na surfovanie (najmä západné pobrežie).

Zdroj obrázka: holidayguru.ie


Tak už si len vybrať niektoré z nasledujúcich letovísk a dovolenka sa môže začať: Faliraki, Lardos, Kalithea, Ixia,Kolymbia, Kipriotis.

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

First Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00