Dovolenka s nami

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00

Vyberte krajinu, stredisko, hotel ...
Od - Do
Dĺžka pobytu



x Zrušiť filter
Dospelí






x Zrušiť filter
Deti





x Zrušiť filter
Doprava

Vyberte si dopravu


x Zrušiť filter
Rozšírený filter

Termín




Cena

EUR

Strava








Typ zájazdu





Ostatné






Úroveň hotela od

Úroveň hotela do

Vybavenie hotela



Vyberte si krajinu




x Zrušiť filter

Najkrajšie miesta na Rhodose

Najkrajšie miesta na Rhodose

Milí priatelia, predstavíme si najkrajšie miesta na slnečnom gréckom ostrove Rhodos. Ostrov boha Slnka Hélia Vás privíta vo svojej plnej kráse, slnečnými dňami teplým vánkom, zlatými plážami, zelenou vegetáciou a nádhernou farbou morí. Určite si Vás podmaní históriou, archeologickými pamiatkami ale i kultúrou a zvykmi v jednotlivých oblastiach.

Jeden z najväčších dodekanézskych ostrovov skrýva v sebe kozmopolitný život, históriu ale aj i oddych.

Hlavné mesto Rhodos Vás prevedie históriou od antiky až po súčasnosť. Skladá sa z dvoch častí: Starého a Nového mesta. Staré mesto bolo vyhlásené za kultúrnu pamiatku svetového dedičstva UNESCO, ktoré obklopujú viac ako 4 km dlhé stredoveké hradby, ktoré sa na jednej strane lemujú 2,5 km dlhý priekop.

V meste nájdete Archeologické a byzantské múzeum, unikátny Palác Veľmajstrov, prejdete sa pozdĺž Rytierskej ulice či objavíte prístav Mandraki. Prístav Vás očarí symbolmi ostrova: jeleň a laň, ale aj mohutnou pevnosťou Ágios Nikólaos – tromi veternými mlynmi. Pýtate sa kde stál „ Kolos rhodský“? Údajné v prístave Mandraki. Bronzová socha boha Hélia bola považovaná za jeden zo siedmich divov sveta.

Rhodos z hora https://www.youtube.com/watch?v=1DOstkfjXBc&t=343s

Symbol ostrova Rhodos; Ádios Nikólaos; Palác Veľmajstrov


Prejdete sa uličkami mesta, objavíte mešitu Redžaba Paši, Sulejmanovovú mešitu alebo Hodinovú vežu ale i množstvo kaviarní a obchodíkov pozdĺž ulice Socratos.

Ulica Rytierov / Fontána na Hipokratovom námestí / Hodinová veža s minaretom Sulejmanovej mešity


Určite nevynecháte prehliadku Monthe Smith, ktorá Vám okrem úžasného výhľadu na celé západné pobrežie ale i pomyselnú hranicu medzi Stredozemným a Egejským morom, odhalí pozostatky svojej akropoly a antického štadióna.

Čaro historického mesta môžete s nami objavovať počas fakultatívneho výletu za históriou ostrova spojenou s návštevou 9D kina.

Celkový panoramatický výhľad na ostrov Vám dotvorí návšteva ruín byzantského hradu, kostola a kláštora Filerimos. Čomu však neodoláte je výstup na kríž, ktorý slúži ako vyhliadková veža.

Filerimos kríž; FOTO: Pinterest


Dobrodružnú plavbu môžete s nami podniknúť priamo z prístavu Mandraki na farebný ostrov Symi v Egejskom mori. Atrakciou Symi je kláštor Panormitis a jeho hlavné mesto. Počas návštevy ostrova neodoláte nákupu korenia a známych morských húb. Čaro ostrova Vám spríjemnia čerstvé rybie špeciality v reštauráciách.

Ostrov Symi – hlavné mesto; kláštor Panormitis


Chcete si pripadať ako v rozprávke Tisíc a jedná noc ? Takto Vás očaria pozostatky termálnych kúpeľov Kalithea nazývané “ Kalithea springs“ na gréckom ostrove Rhodos. Kúpanie v zálive, ktorý sa podobá fjordu môžete rovnako využiť na šnorcholovanie, potápanie, a spoznávanie morského života. Atmosféru pokoja dopĺňa pre milovníkov umenia výstava obrazov.

Ak Vás toto miesto očarilo, určite treba navštíviť susedné plážeKokkini, Oasis, Thasos, ktoré Vás upútajú rovnako. Pláž Oasis je preslávená pre svoj jaskynný bar, ktorému neodoláte.

Kalithea zhora https://www.youtube.com/watch?v=yKHoXScc4Q0

Len niekoľko kilometrov ďalej nájdete najvyhľadanejšie letovisko ostrova, Faliraki. Povestné svojou dlhou plážou a rušným nočným životom v centre. Objavíte tu množstvo taverien, barov a reštaurácii. Rovnako aj najznámejší veľký aquapark a lunapark, v ktorom sa zabavia aj dospelí.

V tesnej blízkosti letoviska Faliraki  sa nachádza krásny záliv Anthony Quinna. Takto krásne je nazvaná malá zátoka pri Ladiko. Záliv je celosvetovo známy od filmového spracovanie filmu „Delá z Navarone“.

Zátoka Anthony Quinn foto:tipadviser


Jednu z najdlhších pláži nájdete v stredisku Afandou. Pokojné letovisko je známe pre čistotu pláže a pokojné more. Severná časť pláže ponúka čarokrásnu kamenistú pláž Traganou s krištáľovou priezračnou vodou a fantastickou scenériou. Afandou je výborným východiskovým bodom na výlety do známeho Údolia motýľov – Petaloudes, Kamirosu alebo Élafos.

Pokiaľ sa rozhodne stráviť dovolenku práve na ostrove Rodos a zažiť čaro Údolia motýľov, máme pre Vás pripravený fakultatívny výlet spojený s plavbou na malý ostrov farebných domčekov, ostrov Chalki.

Údolie motýľov / Pláž Afandou- foto: Rhodesguide

Informujte sa v cestovnej kancelárii SOLVEX a užite si dovolenku Vašich snov na Rodose.

Prečo Cestovná Kancelária Solvex?

certifikát
EN ISO 9001 : 2015
najviac letovísk
v Bulharsku
20 rokov na trhu
každý rok novinky
vo všetkých letoviskách
dostupný delegát
kvalitní a skúsení
zamestnanci
extra zľavy
pre verných klientov

Last Minute na email

Odoberajte First Minute a Last Minute akcie CK Solvex do e-mailu

02 / 2100 2100

Po - Pia 9:00 do 20:00

So - Ne 9:00 do 20:00